Thursday, September 3, 2015

Kenapa Perlu Simpan Emas Sekecil 1 GRAM?





# Kita tak perlu kumpul duit berbulan-bulan lamanya untuk dapatkan berat yang lebih dan saiz yang lebih besar. Ramai antara kita termasuk saya bukan ada duit yang banyak untuk dapatkan emas seperti begitu berat dan besar sekali gus. Mesti nak kena kumpul duit dulu. Jadi, sekarang kita tak perlu tertunggu-tunggu lagi untuk membelinya.


# Mudah dan mampu dimiliki, ramai yang membuat simpanan wang untuk membeli emas yang lebih berat, tahukah anda dalam tempoh menunggu itu anda kerugian kerana harga emas sentiasa naik dari masa ke semasa. Kita akan terlepas untuk dapatkan harga rendah untuk setiap gram emas . Senang cerita, cukuplah sekadar memiliki emas dengan berat yang kecil dengan harga murah daripada nak tunggu duit cukup untuk beli emas yang lebih berat dan besar. 


# Kekadang mungkin kita akan menghadapi krisis kewangan dan betul-betul memerlukan wang, jadi terpaksalah kita menjual emas-emas simpanan kita itu. Cuba anda fikir, sekiranya kita hanya memerlukan wang dalam hanya RM500 takkan kita nak jual emas yang beratnya 100gram? Pastinya anda rugi. Daripada jual yang berat dan besar tu baik jual yang kecil-kecil dan itulah masanya yang sesuai memanfaatkannya maka selamatlah dari mengorbankan emas kita yang berat-berat 


# Kita boleh istiqomah setiap bulan menyimpan emas biarpun dengan jumlah berat yang kecil. Sebab kita tidak perlu modal yang banyak. Simpan sikit-sikit,lama-lama jadi membukit juga. jadi mulakan hari ini dan jadikan sebagai simpanan bulanan. 


1Gram 1Bulan 1Keluarga! 


Nak beli emas?
sy menjual emas tulin 99.9 dari powergold!
mari kita megumpul emas 1 bulan 1 gram
SMS atau Whatsapp saya di 01122255227 untuk sebarang pertanyaan. 
-Hafiz



Sunday, August 30, 2015

Saya Kini Menjual Emas

DINAR EMAS

Merupakan mata wang berasaskan emas yang dicadangkan digunakan di seluruh dunia terutama di negara-negara Islam.

Istilah ini dipilih kerana berteraskan mata wang Islam yang pernah digunakan di negara Madinah al-Munawwarah pada zaman Nabi Muhammad lagi

Telah diperluaskan lagi pada zaman Khulafa Al Rasyidin yang tersebar dari Afrika Utara, Andalusia hinggalah ke Bukhara, Delhi dan Asia Tenggara kemudiannya

Dr Mahathir bin Mohamad semasa menjadi Perdana Menteri Malaysia telah melihat kebaikan dinar emas untuk digunakan sebagai wang seragam dan sama nilai sejak 2003 lagi.

Tetapi pada ketika gagasan ini agak baru, di pandang remeh dan dilihat sebagai saingan dan meniru euro dolar di Eropah

Dinar emas diharap menjadi mekanisme pasaran global yang dapat mengatasi masalah PENYANGAK MATA WANG yang berleluasa di setiap pasaran saham





Nak beli emas?
sy menjual emas tulin 99.9 dari powergold!
mari kita megumpul emas 1 bulan 1 gram.
SMS atau Whatsapp saya di 01122255227 untuk sebarang pertanyaan.

Thursday, November 7, 2013

Blog Aku dh xpopular?!!!

Sodeh siot...
Tgk pengikot blog aku dh xde...
Sob.. Sob... Sob... (T_T)
Btw...
Ada sape2 x nk ajar aku mcm mana nk cari duit dgn berblog???
Haha... Ceh... Pembaca pn xde... Ada hati nk cari duit dgn berblog..
Mmt xsedar diri tol la kn? Kan? Kaaaan???
Well.. I will try update blog sebanyak yg boleh...
Mcm tahun 2009... Zaman kegemilangan blog Kucing Nakal...
Uih... Nama ni still wujud lagi ke?
Dh lama gila aku tglkn nama tu...
New name Apiz Skemmatixx...
Tp blog ni still nama Kucing Nakal...
Hahahaha..
Meow~ :3
Ni aku try upload video terus dri tab ke blog aku...
Xtau la kluar ke x.. Hope kluar la....
Ske dgr suara dia tu...
Merdu je..
Kan bagus kalau ada suara mcm dia...

ape nk buat ni???

Hurm.....
Kalau dh mmg bukan otak math..
Pastu kna belajar semua subjek calculus...
Mmg OUT la kn....
Ingat masuk UniKL MSI ni senang... Skali... Adoi.... Mmg susah gila la... First sem je dh susah gila b**i semua subjek dia...
Ikot hati.. Nk berhenti je.. Mmg dh diluar kemampuan...
Hurm... Mcm mana ni???!
Help me please!!!!!
Ni soalan engineering Mathematics...
Belum lagi engineering mechanic..
Electrical Circuit Analysis...
Haihs...
Yg paling susah skrg Electrical Circuit Analysis la...
(T_T)

Sunday, October 27, 2013

My New Life Start Here..

Mmg dah lama gila x Update BLOG ni.. mcm2 dh jadi... dari ada couple now dh single.. lalalala~..
hahaha.. btw now apiz dh start stdy dekat Universiti Kuala Lumpur Malaysian Spanish Institute...

mmg lain la rasa stdy kt sini compare masa college dulu.. yela.. dulu kat KL.. now kt Kulim lak.. hape pn xde... tp ape yg apiz boleh ckp.. mmg agak sakit hati gak la dgn college dulu... THE OTOMOTIF COLLEGE.... biasa la.. eklan dia je yg lebih.. tp reality.. xsehebat mana pn.. paling terok.. bila dh masuk degree.. nk transfer crdt hour.. mmg susah gila.. syllabus dia xnk bg.. so mcm mana nk transfer?? kna ambik semula la subjek yg sama.. terok kn?? so.. kalau rasa nk smbg degree... jgn la masuk THE OTOMOTIF COLLEGE (TOC)... SAY NO TO TOC!!!
  

so.. nk ckp sikit la pasal UniKL MSI ni.. stdy life dia OK OK je la... not bad at all..
cuma yg problem nye.. bila start sem je.. kelas berserabut.. dgn jadual bertindih lagi.. xtau la mcm mana diorg susun kelas ni.. mmg SUCK!... and ckp pasal HOSTEL... Hostel dia mmg xcukup!!! so akn ada student yg bila sem 2.. kna tendang kluar.. susuah kn?? tula dia UniKL MSI... pastu dgn budak2 diploma yg bangang skit tu.. tgu aku nk letopkn je kot Block budak2 diploma tu.. hari2 nk main mercun.. dh la kuat gila bunyi dia.. mmg Shial la...
WiFi jgn ckp la... kejap ada.. kejap xde... pastu kata pkai 60Mbps.. tp slow nk mampos.. rasa nye 40Mbps utk admin.. 10Mbps utk academy building.. lg 10Mbps tu utk Hostel.. tu yg slow nk mampos kot.. sini celcom pn xboleh pkai.. slow sgt... so pkai la U mobile atau YES 4G.. Maxis xtau la....

Friday, February 8, 2013

ayumi hamasaki - LOVE again [Download]


ayumi hamasaki - LOVE again

01 Wake me up
02 Song 4 u
03 Missing
04 SAKURA
05 Melody
06 task'n'bass
07 Bye-bye darling
08 snowy kiss
09 Sweet scar
10 petal
11 glasses
12 untitled for her... story 2
13 Gloria
14 Ivy
15 You & Me

Download 320Kbps (all song)

Download 320Kbps (New song only)

Download 128Kbps (all song)

Sunday, February 3, 2013

Windows Phone 7.8

Update Windows Phone 7.8 telah pn dikeluarkn.. Semua Device Nokia Lumia yg sebelum ini menggunakn Windows 7.5 menyokong update terbaru ini... tetapi update ini dilancarkn secara berperingkat. jadi kepada sesiapa yg xsabar nk update ke windows phone 7.8 boleh la menggunakan applikasi Seven Eighter..

AMARAN!
Kaedah ini tidak mendapat sokongan daripada Microsoft atau pengeluar peranti, dan perlu dilakukan atas risiko sendiri.