Saturday, December 25, 2010

MASUK HOSPITAL

wargh!!!
tension aku doe...
tbe2 lak laptop aku wat hal..
aiyo...
korg igt lg x laptop aku ni??

acer aspire 4736G

now laptop aku ni kt kedai...
kt Highpoint berjaya Times Square..


sblm aku pg sini..
aku dh cll acer service center...
ble dh bg tau prob laptop aku ni...
dia srh antr kt Highpoint yg trdekat..
huhu..
nsib baik aku nye still under warranty..
xpyh byr pape..
ptg tu gak aku g TS..
mle2 aku ajk aswad....
dia ok je..
tbe2 wan nk ikut lak..
so...
xkesah la..
last2...
yg og TS cuma kau dgn wan je..
coz aswad ade hal...
mle2 aku nk pg naik monorel je dri KL Sentral.


tp c wan tu ckp g naik Star LRT je..
dri stsn BANDARAYA...
pastu stop kt stsn HANG TUAH...


tp mmg bst...
puas aku ronda2 KL dgn binatang ni...
1st naik...
salah train...
sku stop kt titiwangsa..
tukar train sebelah..
2nd naik..
terlajak lak pulak...
smpai kt stsn pudu...
g train sebelah lak..
3rd naik..
bru smpai kt stsn hang tuah....
and trus aku g TS..
ngok nye wan...
klu naik monorail td kn sng...
ble dh smpai kt  highpoint..
trus antr laptop and bg tau prob laptop aku..
so..
selesai la tugasan aku hrini...
hahaha..
but...
kesokan hri nye..
aku cll acer lg..
bg tau dia..
aku ade antr laptop aku kt highpoint..
aku ckp kt dia..
aku lupe nk bg kt org tu yg laptop aku..
screen dia ade blank spot..
or titik buta...
so..
dia mintak CASE NO aku..
and..
dia ckp, dia akn cll highpoint TS..
bg tau hal tu..
 klu mmg ade..
dia akn ganti screen laptop aku dgn yg bru..
secara percuma..
hahaha..
bst!!!

Merry Christmas!!

Kucing Nakal mengucap kn Merry Christmas kepada semua pembace dn follower!!
HOHOHO!~



Thursday, December 23, 2010

LOVE SONG VIDEO DOWNLOAD

wah!!
mcm xcaye je..
video album love song dh blh download..
huhu..
mmg enjoy gilak!!


Download link: Here


Download link: Here


Download link: Here


Download link: Here

Monday, December 20, 2010

LOVE SONG MP3 DOWNLOAD

yea!!!
album ayumi hamasaki dh pn kluar!!
haha..
now time utk aku dgr lagu dia~




Full Album Download: Here

01.Love song

02.crossroad

03.MOON

04.sending mail 

05.Last angel

06.insomnia

07.Like a doll

08.Aria 

09.blossom

10.Thank U

11.Sweet Season

12.overture

13.do it again

14.November

15.Virgin Road

16.SEVEN DAYS WAR (Live at Yoyogi on Oct.11.2010)

Award From lolz-l.blogspot.com


a. berikan 1 nickname utk sayer [pemberi awrd]
COOL BOY

why????
  sbab dia lelaki.... and nama dia pn penuh mstri.. "L"

  b. berikan ucapan kpd pmberi awrd…
TQ utk award ni.. hehe.. 

c. listkan 6 artis/band yg korunk minat
ayumi hamasaki
namie amuro
siti nurhaliza
maher zain



Wednesday, December 15, 2010

JALAN-JALAN

semalam (selasa) ape korg buat ea???
huhu...
aku dgn perut yg xbrape ok...
pg ke SOGO utk lunch..
gigih kn?


haha..
pg mkn kt sini pn sbab c Anthony Kong srh aku dtg sini..
lunch dgn dia and Aswad...
mcm2 la kitaorg mkn....
tp yg bst...
kali ni Aswad yg blanje...
hahha..
aku xmintak pn keyh....
pas mkn..
kitaorg pg Maju Junction...


coz..
c Anthony and Aswad nk potong rambut....
jd aku pn ikut jela diorg ni pg potong rmbt..
tp aku x....
aku jus tgu je...
boring gak..
nsib baik ade majalah yg blih aku bace...
huhu..
pastu kitorg pg Time Square...


dgn menaiki KL MONORAIL...



hahaha..
bst gak naik binatang ni...
xsesak mcm KTM..
smpai je kt Times Square...
kitaorg trus pg ke tempat yg nk dituju...
GSC!!!


time tu mmg nasib baik la..
xpyh nk beratur..
hahaha...
kitaorg tgk ctr NARNIA...


and plih tempat duduk L16,L17 and L18..


seat L16 - Aswad yg ddk...
seat L17 - Anthony Kong...
seat L18 - Kucing Nakal....



kitaorg mmg enjoy la tgk ctr NARNIA tu...
pelakon dia mmg bst..
lg2 ade bdak sengal tu...
wat cerita tu makin bst!!
btw...
korg yg couple tu...
klu tgk wayang...
jgn lak wat wayang sendri ye...
xkesah la yg Str8 couple ke, Gay couple ke or yg lesbian couple..
coz...
mmg la ble dh gelap...
org xnpmk..
org lain pn tgk syok tgk wayang yg ditayang kn...
tp igt....

we are free to do anything, but just remember one thing.. we will be monitored


paham kn ape maksud aku tu??
"we are free to do anything, but just remember one thing.. we will be monitored.."
ye la...
mcm la kt dlm hall tu xde CCTV INFRARED yg blh memerhatikn ape korg wat..
walaupn kt dlm tu gelap...
and...
ALLAH tu kn MAHA MELIHAT......

----------END----------

Tuesday, December 14, 2010

Sakit Perut~

wah....
mlm td letih gile...
smpai2 je umah..
trus simpan brg...
and ajak kwn aku g mkn....
smpai je kt kadai...
aku trus oder Teh O ais and Nasi goreng USA..
kwn aku lak Kopi Panas (mcm org tua lak dia ni..) dgn Nasi goreng Kampung..
and masa tgh tgu makan kitaorg siap..
tibe2 je...
UH!!!!
Perut aku memulas2...
wargh!!
mmg xtahan beb!!
nk buang air...
huhuhu..
terus aku lari balik umah and melepaskn hajat ku~
hehehe...
bile aku smpai kt kedai tu blik..
tgk makanan dh ada..
so tgl mkn je...
tp kwn aku complain..
nasi goreng kampung dia pedas...
xde ikan bilis..
and xmcm nasi goreng kmpg...
and bile aku mkn aku nye nasi goreng usa la...
choi!!!
tawar!!!!
xsedap!
ilang slera aku..
ish2!!
ape la....
mcm ni ke org nk brniaga????

Monday, December 13, 2010

AWARD FROM BELLA

Yea!!
spt award lg..
haha..
Award kali ni from Bella...
baik hati tol dia nk bg Kucing ni award....
ngeeee~




and ni soalan yg Bella srh aku jwb... (^O^)

1. Apa pendapat anda tentang blog Bella?
-blog bella sgt comel...
penuh dgn animasi..
huhu..
and post dia menarik jugk..
 (^_−)−☆

2. Tempat yang paling nak lawati?
-nk pg jepun!!
hehe..
blh tgk ayumi hamasaki~
(*^o^*)
3. Berikan 3 perkara tentang diri anda
- pemarah
- penyayang
- pemalas  ♪(´ε` )
4. Tag pade 5 org
Kure Kure Kecik
baby kristal
kecik
ayuni
Qama

Sunday, December 12, 2010

AWARD DARI QARR JALIL

thnks kpd Qar Jalil kera telah memberikn Award kepada semua follower dia..
ni la AWARD tu...

Photobucket

thnks skali lg to Qar Jalil [http://faqarabduljalil.blogspot.com/2010/12/presentingblogfriends-award-especially.html]..
(^_−)−☆

AWARD 2

yea!!!
first time org bg aku award!!
hahaha..
happy lak rasa...
thnks to LOQMAN HAKIM [http://loqkimagri.blogspot.com]

Create your own banner at mybannermaker.com!

mcm biasa la kn..
setiap award msti ada soalan...
so ni la soalan yg aku dpt~

1)Apa pandangan anda tentang blog Catatan Loqman Hakim?
2)Boleh ceritakan sikit pasal blog anda(Jangan lebih 100 pp)
3)Tujuan utama anda berblog?


jawapan aku utk soalan diatas tu..
1- blog awk mmg menarik.. hehe.. xabis baca lg..
2- blog sy tentang kisah kehidupan sy dan mcm2 lg..
3- tujuan utama???... entah la... suke2 kot???

Wayang

klu korg nk tau...
aku ni kaki wayang...
huhu...
korg rasa ape prkembangan filem2 melayu ni ea??
huhuhu...
korg dh tgk cerita :-
-NGANGKUNG
-HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH
-2 ALAM

ape pendapat korg sal cerita ni??
aku dh tgk cerita ngangkung je...
yg lain tu blm tgk lagi....
jom kita dgr berita trkini sal filem2 ni..
huhu..


>>NGANGKUNG<<

dikatan filem ni kutipan dia dh hampir RM10 JUTA!!!
filem ni mmg wajib tonton la...
coz mmg kelar gila....

NGANGKUNG


>>HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH<<

[KUALA LUMPUR – Walaupun jumlah kutipan filem Estet agak mengecewakan pengarah filem, Mamat Khalid, namun filem terbarunya, Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) pula menunjukkan perkembangan di sebaliknya.
Dalam tempoh dua hari tayangan, filem sekuel filem Zombi Kampung Pisang itu didakwanya sudah berjaya mengutip sebanyak RM1.2 juta.
Bagaimanapun jumlah itu belum disahkan oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) yang hanya akan mengeluarkan kenyataan selepas seminggu sesebuah filem ditayangkan.
Menurut Mamat, beliau dimaklumkan, jumlah kutipan pada hari pertama tayangan filem HKLBR pada Khamis lalu, mencecah RM330,000 dan RM870,000 pada hari kedua.
“Masa membaca skrip sahaja saya sudah dapat rasa ada kelainan yang akan berlaku dalam filem ini dan jangkaan itu boleh dikatakan menjadi sekarang,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Ahad di sini semalam.]
(sumber copy and paste dri Kosmo online)

HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH


>>2 ALAM<<

cerita ni mmg masa nk kaur..
mcm2 la c Dr. Rozmy tu ckp...
penonton pengsan la...
pangung sentiasa penuh...
kutipan RM40 JUTA...
adoi....
berangan je lebih....
RM5 JUTA pn blm tentu dpt lorh...
org ckp ctr ni trsangat2 la bosan...
baik korg sedekah je duit tu kt aku..
dri korg bli tiket wayang 2 ALAM....

2 ALAM


Saturday, December 11, 2010

KiWi

hehehe....
pas je mkn mlm td..
aku trus mkn buah kiwi yg bru je mak aku bli kt pasar mlm...
mrah gila!!
9biji RM5!!!!!!
mcm xcaye je kn?
tp tu la yg brlaku...
kuikuikui...
pelik gak asl dia jual murah sgt...
igtkn xsedap...
skali dh masuk mulut...
bapak r!!!
sedap doe!!!!!!
3biji trus aku mkn...
hahaha...
yummmy!!
sedap!
♪( ´▽`)

utk pengetahuan korg... ni la buah kiwi...
tp yg ni isi dlm dia je ea....
hehehe...

Kuala Lumpur International Motor Show 2010

wah!
aku teringin gle nk pg KLIMS 2010 nih!!
mcm xdpt je....
hurm...
dgr harga tiket RM15 and RM20...
tp sape yg ada student card blh dpt masuk RM5 je???!
btol ke??!
tah la...
tu kwn aku c Nazrin yg ckp...
dia ajak aku pg Ahad ni..
tp aku rasa mcm xdpt je...
T_T sedih nye...
aku nk pg doe....
tp bile hujung minggu..
tau2 la...
aku kt Kajang...
susah nk kuar...
huhuhuhu....
Nazrin!!
kau jemput aku kt umah boleh x??
hahahaha...
(*^o^*)

GEMOK????!!!!!!!!!!

wargh!!!
td aku trjmpa kwn lama aku kt pasar mlm!
and dia ckp..
aku makin berisi?!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OMG!!!!
xsuke!!
hurm....
nk kurus....
mcm ne nk buang lemak2 kt bdn aku nih???
uh.............. -_-"
kn bgus klu body aku mcm mamat korea ni...
ekekeke..


smart kn body dia???
mcm ne nk dpt kn body mcm ni ea???
huhuhu....


hehehe.. my lady~
(saje je aku nk letak pic ni)


Shin Chan & Doraemon

yeah!!!
now dh kol 7pm..
time utk tgk Shin Chan and Doraemon!!!
hahaha..
mcm bdak2 je kn???
btw..
mmg sejak dulu aku minat cerita ni...
hahaha...
 so...
ape lg?
jom layan!!!

shin chan!!! yea!! so funny!!




ni Doraemon dgn Nobita.....





opppsssss!!!!
hahaha...
lupe nk bg tau korg...
aku tgk ctr ni dgn tv bru aku..
weeee~
TV LED SAMSUNG....
bst!!



ni la dia SAMSUNG LED TV... 




AWARD

now aku tgk kt blog2 org lain terutama blog http://kurekurekecik.blogspot.com/
penuh dgn AWARD2 yg blogger lain bg...
huhu...
mcm bst je kn?
so..
aku pn nk wat gak....
tp msti kna ada pic, soalan and kna tag blogger lain....
so..
ni la hasil nye...
aku wat Music Award...
hahahahah.. ^o^♪
award ni aku bg kt blog sape yg ble bukak ada music~
atau tuan pnya blog tu ske brkaraok~



mcm biasa... setiap award msti ada soalan kn??
haha.. so aku pn nk tnya soalan gak...

siapakah Artis or Band yg anda minat? :

Lagu ape yg and suka?

Lagu yg anda slalu dgr dlm minggu ni?

brikn sebab knape anda suke artis or band trsebut?

anda kaki karaok?

slalu bli CD or DVD music original?

sila Tag 5 kwn anda yg anda rasa layak utk mendapatkn AWARD ini.. 






so... ape lg?
utk yg brtuah...
aku tag korg keyh...
and korg pn tag la kwn2 korg yg korg rasa layak utk AWARD ni..
wat masa ni aku blh tag 3 je...
coz follower aku msh xbnyk lg...
T_T..............

MUSIC AWARD -
http://kurekurekecik.blogspot.com/ [walaupn blog dia xde music.. tp tuan pnya blog ni ske g Karaok..]



URATA NAOYA feat. AYUMI HAMASAKI - Dream ON (Short ver.)

ni lak lagu baru URATA NAOYA..
tp tah la..
aku pn xtau..
ke ni lagu AYUMI???? >,<
tp yg penting...
ayumi ada..
hahahaha!!!






ni lak video dia kt youtube...




klu korg nk download....
pg la download kt..


hope korg ENJOY~

Photography

hrini aku nk tayang pic2 yg aku ambik guna camera aku yg xseberapa sgt nih..
aku cuma ada camera Panasonic Lumix 10MP with Leica lens..
bkn DSLR keyh..
And semua ni pic ORIGINAL keyh..
xde EDIT2..




posing maut c wan ni.. hahaha.. (^O^)




not bad gak kn camera aku ni... hahaha... (^_−)−☆




hahaha.... mcm2... (◎_◎;)




i love this pic!!! \(^∇^)/




wan xsenonoh!!!!!!!!!! (°∇°;)





hope korg ske dgn pic2 aku ni..
hehehe..
ENJOY!!!

Thelma Aoyama - Wasurenai Yo

Thelma Aoyama - Wasurenai Yo


aku bru je pas siap download 1 lagu nih...
sblm ni aku xpnh pn dgr lagu artis ni...
tp sbab dlm trailer HACHIKO vesi jepun ada lgu ni...
aku gigih gak g cri...
knape?
coz bg aku mcm sedap je....
tp mmg sedap gak la...
so..
korg blh la gak dgr lagu ni keyh...
xrugi pn...
(^O^)/OK↑

The Mines

8 december 2010...
time tu cuaca agak mendung...
aku dgn wan dh rancang nk pg the mines...
urm...
aswad (aku xpnh ckp sal dia kn?? hahaha ^^,) pn ikut gak..
so..
kitaorg dri PJ naik bus pg KL SENTRAL...
kt sana kitaorg lepak2 dulu kt McD...
sambil tu online2 la guna Wifi McD tu...
tgu pnya tgu...
mmg boring la...
sbnr nye kitaorg tgu c aswad tu...
ngeeee~
hahahaha...
tp di sebab kn time tu hujan lebat sgt...
jd semua pelan kitaorg jd xbtol dh...
aku dh mengeluh..
coz dh kol 5....
sbab dh lama sgt..
kitaorg pn pg la ke KTM Serdang dulu...
tgu aswad kt sana je...
sepanjang prjalanan tu..
mmg hujan lebat la....
1 MALAYSIA hujan kot?
coz c meera ckp kt kuching pn hujan gak...
smpai kt KTM Serdang..
Fuh!
kilat kuat gilak!!!
takut aku doe!
hahaha..
pastu aku branikn diri gak naik jejantas nk pg ke seberang..
TUJUAN??
nk pg kedai 7 sebelas...
hahaha...
aku nk bli komik LAWAK KAMPUS~ ^^,
tp disebabkn ank raja kita tu kna ujan...
abis aku kna mrh2....
cam ape je...
kna ujan pn nk mrh...

----------------di pendikkn cerita----------------

masa aku kt the mines..
mmg boring gila la....
rasa mcm diabaikn je...
kn bagus klu kau ada time tu meera...
blh temankn aku jln2....
bygkn la...
aku g tandas...
diorg blh tglkn aku mcm tu je...
langsung xperasan yg aku dh xde...
mmg geram la!
aku cri2...
last2 trjmpa diorg...
so....
pastu aku pn ikut je la diorg jln sambil bce komik lawak kampus aku tu...
hahaha..
hrini aku jd HACHIKO lak ea....
ikut je korg...
lantak korg la...
tu korg pnya pasal...
papehal..
jgn babitkn aku lak.. -_-"
and pastu...
dh nk dkt kol 9..
kitaorg pn blik la...
aku dgn wan..
trus blik KEPONG SENTRAL...
aswad lak..
blik umah dia r...
huhuhu...
happy ke x...
aku pn xtau nk ckp ape....
btw...
wan seronok la...
dpt cermin mata bru and jam bru...
^^,


Aswad & Wan...




THE MINES... ^O^/



ni la komik LAWAK KAMPUS tu~

Meera

ni lak gurl frnd aku..
hahaha..
ye la..
xkn boy frnd lak... -_-"
kwn aku ni..
dia dak sarawak..
dulu stdy kt KLMU..
kwn wan gak..
aku knal dia pn dri wan..
dulu just dgr je wan cerita sal c Meera ni....
xpnh tegur pn..
smpai la 1 hritu..
aku geram sgt kt wan...
aku g la msg c Meera...
tp asl aku g msg Meera ea??
sedangkn aku geram kt c wan tu...
hehehe..
so..
myb dri situ la kitaorg mule brknalan..
dia ni gadis MELAYU yg x mcm melayu..
hahaha...
asl ea??
coz muke dia mcm CINA~
dia ni mmg gila KOREA...
xmcm aku..
gila JEPUN...
minat sgt kt artis korea...
knape ea??
ade sape2 tau x??
huhuhu....
btw...
mmg dh bnyk kenangan Indah kita brsama...
sory...
kitaorg bkn kua br2 ya..
tp dgn teman2 lain gak... ^^
antra tempat2 menarik yg kita pnh pg..
-GENTING HIGLAND
-MID VALLEY MEGA MALL
-THE MINES
and myb ada tempat lain lg kot??? -_-?
pape pn...
sayang kau meera!!!
hahaha..
jgn mrh ya~



MEERA.... ^,^

Nazrin

Nazrin ni..
slh satu my bff...
hahaha..
aku knal dia sblm aku knal wan lg...
tp aku pelik skit r..
asl la kwn aku ni xske dgn wan...
btw...
Nazrin...
asl kau sekrg gatal sgt ea??
opssssssss!!!
haha..
trkantoi la pulak...
btw...
kwn aku ni simple je...
comel je kot org nye...
dulu slalu gak aku cll dia...
tiap2 mlm (kes kna paksa ni... T_T)...
tp dia sentiasa ada je bnda nk ckp...
so xla boring sgt....
blh gak wat aku ilang bosan....
hahaha....
now dia dh stdy kt pahang....
jarang blh jmpa....
tp kau dok kl pn..
kita mmg jrg jmpa pn kn..
hahaha...
sayang kau doe...
walaupn mulut kau mmg #@$&..
sakit telinga aku dgr...
hahahahaha.. ^o^

Nazrin... weeeee~

Friday, December 10, 2010

HACHIKO

bru2 ni aku ade tgk ctr HACHIKO..
dulu masa mle2 nmpk poster ctr ni kt GSC Mid Valley..
aku xpandang sgt pn..
rasa mcm bosan je..
ye la..
dh ctr sal anjing...
tajuk pn Hachi: A Dog's Story...
tp masa ku trtegok trailer mv ni...
wah!!!!
tersentuh hati aku!!!
and utk pengetahuan korg..
ni KISAH BENAR tau!!
bkn REKAAN!!





korg pn trsentuh gak x pas tgk trailer tu td??
klu x...
aku xtau la..
coz hati manusia lain2 lorh...
btw...
dh 3x aku tgk mv ni...
meleleh air mata aku doe...
mmg sedih sgt...
aku pn klu blh nk gak ade anjing mcm ni...


korg nk tau sal anjing ni..
korg blh la bkak..
http://en.wikipedia.org/wiki/Hachik%C5%8D
mmg xrugi pn tgk mv ni..
aku bg 5 star!!



ni la poster eklan ctr HACHIKO...



ni la rupe HACHIKO yg sebenar...



ni lak patung HACHIKO kt depan stesen kereta api SHIBUYA..
dgr cerita..
patung ni dibuat btol2 kt tempat HACHIKO tgu tuan dia blik keje..

mmg aku ckp...
xrugi la tgk cerita ni..
huhu...
kli yg ke-3 aku tgk ctr ni..
dgn Anthony Kong [http://kurekurekecik.blogspot.com/]
choi...
dia ckp ctr ni bosan..
xsedih...
ape nye hati la dia ni....
>,<"

LOVE SONG [30s CM]

hrini aku bkak je blog fav. aku..
aku jmpa bnda yg best sgt2!!!
bg aku bst la...
korg aku xtau lak mcm ne..
slera lain2 doe....

tp aku nk bg tau gak..
ape yg bst sgt bg aku tu...

ni dia...




















lagu bru artis fav. aku!!!

ayumi hamasaki!!

korg blh la tgk video tu kt sini..




or..

korg blh gak download video ni kt...

http://www.mediafire.com/?tzui17rldtluwrw

My Name Is Kucing Nakal

hai...
aku ni bkn reti sgt nk wat blog ni...
pape pn..
thnks kt Anthony Kong http://kurekurekecik.blogspot.com
coz sudi nk tolong aku wat kn background blog ni...
sayang kau ketat2!!!
hahahaha~













ni la kwn aku tu...
haha..
pic ni masa kitaorg kt MTV WORLD STAGE 2010..