Sunday, December 12, 2010

Wayang

klu korg nk tau...
aku ni kaki wayang...
huhu...
korg rasa ape prkembangan filem2 melayu ni ea??
huhuhu...
korg dh tgk cerita :-
-NGANGKUNG
-HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH
-2 ALAM

ape pendapat korg sal cerita ni??
aku dh tgk cerita ngangkung je...
yg lain tu blm tgk lagi....
jom kita dgr berita trkini sal filem2 ni..
huhu..


>>NGANGKUNG<<

dikatan filem ni kutipan dia dh hampir RM10 JUTA!!!
filem ni mmg wajib tonton la...
coz mmg kelar gila....

NGANGKUNG


>>HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH<<

[KUALA LUMPUR – Walaupun jumlah kutipan filem Estet agak mengecewakan pengarah filem, Mamat Khalid, namun filem terbarunya, Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) pula menunjukkan perkembangan di sebaliknya.
Dalam tempoh dua hari tayangan, filem sekuel filem Zombi Kampung Pisang itu didakwanya sudah berjaya mengutip sebanyak RM1.2 juta.
Bagaimanapun jumlah itu belum disahkan oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) yang hanya akan mengeluarkan kenyataan selepas seminggu sesebuah filem ditayangkan.
Menurut Mamat, beliau dimaklumkan, jumlah kutipan pada hari pertama tayangan filem HKLBR pada Khamis lalu, mencecah RM330,000 dan RM870,000 pada hari kedua.
“Masa membaca skrip sahaja saya sudah dapat rasa ada kelainan yang akan berlaku dalam filem ini dan jangkaan itu boleh dikatakan menjadi sekarang,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Ahad di sini semalam.]
(sumber copy and paste dri Kosmo online)

HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH


>>2 ALAM<<

cerita ni mmg masa nk kaur..
mcm2 la c Dr. Rozmy tu ckp...
penonton pengsan la...
pangung sentiasa penuh...
kutipan RM40 JUTA...
adoi....
berangan je lebih....
RM5 JUTA pn blm tentu dpt lorh...
org ckp ctr ni trsangat2 la bosan...
baik korg sedekah je duit tu kt aku..
dri korg bli tiket wayang 2 ALAM....

2 ALAM


6 comments:

  1. hmm tiga2 cerita ni momo tak tengok pun.sebab apa ye?maybe xminat sangat tak terasa ada tarikan pun nak pergi tengok.baik pergi makan dari tgk movie.HEHEHE

    ReplyDelete
  2. owh...
    apiz tgk crta ngangkung je...
    huhuhu...
    tp tgk sorg2 je..
    T_T

    ReplyDelete
  3. encik kucing, hikhik, cantik blog nie, lagu pun best!!!

    ReplyDelete
  4. hehehe...
    thnks...
    kucing bru je nk jinak2 dlm dunia blg ni...
    selama ni dh puas brfacebook..
    kuikuikui....
    background blog ni di buat oleh Anthony Kong.. [http://kurekurekecik.blogspot.com/]
    ni pn still blm siap lg~

    ReplyDelete
  5. ngangkung mcm best sbb ada shazy sam tuh. hantu kak limah, mamat khalid punya konpem kelakar abes. 2 Alam..errr...haha.

    ReplyDelete
  6. Ngangkung mmg bst..
    sampai sakit perut aku gelak tgk ctr tu..
    haha..
    hantu kak limah nti aku nk tgk...
    yg 2 alam tu...
    sory la...
    aku tgu kuar kt tv je..
    huhuhuhu

    ReplyDelete