Monday, January 31, 2011

Internet wat Hal LG!!!

hahaha..
dh lama aku xupdate blog...
online fb ape tah lg...
mmg boring gila la....
keje yg lec aku bg mmg bnyk gila la...
electude, asngmnt, dll...
uh...
semua tu nk guna internet....
aiyo.....



 korg rasa la kn..
dlm bnyk2 broadband..
mana yg pling bgus?
coz...
wat masa ni.
ape yg aku dpt..
semua bradband ade kelebihan dan kekurangan..
so..
ape kata kita tgk...
pendapat aku..
tntg broadband ni...


DiGi Internet
now mmg aku pkai DiGi Broadband...
mmg memuaskn la...
coz laju gak..
tp yg kurang nye..
coverage dia....
ape yg aku tau..
DiGi ni download and upload speed dia mmg bgus..
kira dia mcm seimbang la...
and DiGi Broadband ni gak blih dikatakn yg termurah...
kwn aku yg pkai Celcom Broadband pn dh brpindah ke DiGi Broadband...
satu permulaan yg bagus utk DiGi..
walaupn dia yg pling lambt dpt Line 3G...


maxis broadband


maxis sape yg xtau..
adalah syarikat telekomunikasi terbesar di Malaysia...
dan pelangan dia pn bnyk gila la...
coverage dia mmg bgus..
download and upload speed dia pn bagus...
tp ape yg kurang nye...
maxis broadband ni adalah yg pling mahal....


celcom broadband
tahniah kepada celcom kera mnjadi pembekal broadband no.1 di Malaysia...
tp mungkin xlama lg akn dirampas oleh DiGi...
celcom jugak ade bnyk nama2 lain yg deberikn oleh rakyat Malaysia..
mcm SIALCOM & CELCOM BEROKBAND...
coz sape yg xtau...
celcom ni bnyk mslh..
cnth nye download and upload speed yg trsangat lah lmbt...
terutama pada hari2 yg istimewa mcm hari perayaan...
boleh dikatakn...
kura-kura DiGi Internt tu lg laju la....


U mobile broadband

U mobile...
boleh dikatakn syarikat telekomuni kasi yg trbaru di Malaysia..
dulu dia ada kerjasama dgn syarikat NTT DoCoMo..
syarikat telekomukasi terbesar di JEPUN...
xsalah aku..
3G and 4G juga di bagunkn oleh syarikat NTT DoCoMo..
tgk jela hp diaorg...
mmg hebat!
btw..
mmg susah nk jmpa org yg pkai U mobile broadband nih...
tp ape yg aku dgr..
download speed dia mmg mantap...
kalah maxis kot...
tp yg kurang nye...
upload speed dia...
slow...
tp u mobile ni mmg murah....
rm68 utk 5GB...
dgn speed 3.6mbps..
and coverage dia aku xtau la..
coz tgk cuma mcm ade kt kwsn KL je...


P1 broadband











P1 ni aku xtau sgt la..
dgr nye dia guna line 3.5G...
tp dia ckp dia guna line 4G...
tp wat masa ni..
aku dgr P1 ni mmg bagus..
cuma myb agak murah klu korg ambik yg WiFi..
klu modem jenis plug and play tu aku xtau la...
coverage dia pn still
xbnyk lg...
and utk saingan P1 adalah YES...
YES ni mmg bru lg....
dia pn guna 4G....
aku dh tgk speed dia..
mmg laju!!
dia xde had penggunaan..
and tiada bill bulanan...
sbab ape ea??
sbab dia prepaid...
9sen utk 3mb or 1sms or 1 min/cll...
mahal gak kn???
klu aku guna  5GB brape kna byr??
1mb=3sen
5gb=5000mb
5000mbx3sen=15000sen or rm150...
wow!!!
mahal gila..
pape pn..
dia ade bg diskaun....
and ape yg aku tgk..
hrga pas diskaun pn...
tetap mahal....

Sunday, January 16, 2011

You Are The One And I Love You Forever...





Another rainy morning
pleople rushing by
my head is still in the clouds
I dream with open eyes
suddenly out of nowhere
He came into my life
like we know each other
for a quite a while




Are you the one that God had made for me
are you the one who's alway's in my dreams
the one who keeps me goin'
when I can't go on
the one that I've been waiting for
for so long




In the sound of silence
the time is standing still
there's some kind of bond between us
that's givin' me the chill
do you really wonder
that we can burn the sky
it's written a thousand years ago
int the book of life




Are you the one that God had made for me
are you the one who's mine eternally
the one who keeps me dreamin'
when I'm sad and tired
who giver my life a meaning
till the day I'll die



I Still Loving You...






Time, it needs time
To win back your love again.
I will be there, I will be there.

Love, only love
Can bring back your love someday.
I will be there, I will be there.

Fight, babe, I'll fight
To win back your love again.
I will be there, I will be there.

Love, only love
Can break down the walls someday.
I will be there, I will be there.

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Your pride has build a wall, so strong
That I can't get through.
Is there really no chance
To start once again?
I'm loving you.

Try, baby try
To trust in my love again.
I will be there, I will be there.

Love, your love
Just shouldn't be thrown away.
I will be there, I will be there.

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Your pride has build a wall, so strong
That I can't get through.
Is there really no chance
To start once again?

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Yes I've hurt your pride, and I know
What you've been through.
You should give me a chance
This can't be the end.

I'm still loving you.
I'm still loving you,
I need your love.
I'm still loving you.
Still loving you, baby... 

Saturday, January 15, 2011

KESIHATAN





Apa itu HIV dan AIDS? 
HIV atau Human Immunodeficiency Virus adalah virus yang memusnahkan sistem ketahanan badan seseorang dan menyebabkan AIDS. Ini boleh mengakibatkan pesakit mudah mendapat jangkitan kuman dan kanser. AIDS adalah singkatan bagi 'Sindrom  Kurang  Daya  Tahan Melawan Penyakit' dan adalah peringkat terakhir jangkitan HIV.  Pada tahun 2003, terdapat 40 juta orang menghidap penyakit HIV/AIDS di seluruh dunia, di mana 5 juta orang baru dijangkiti manakala 3 juta maut. http://www.unaids.org/. 

First LOVE




Harap tiada yg lebih menyakitkn dri cinta pertama anda. Ini bukan sembarang break-up, ini adalah sesuatu yang mengajari anda apa ertinya jatuh cinta. Anda pikir anda akan menghabiskan sisa hidup anda bersama-sama. Anda membuat rancangan untuk masa depan untuk hidup bersama atau pergi ke pengajian tinggi bersama-sama. Anda mempunyai banyak sesuatu yg indah dan kenangan dari masa yang anda habiskan bersama. Sekarang itu sudah berakhir, anda takut bahawa anda tidak akan pernah menemukan orang yang dapat menggantikan si dia, atau mungkin anda hanya takut bahawa anda tidak pernah bahagia dengan orang lain. Ini adalah beberapa tips untuk membantu anda mendapatkan lebih dari itu.

p/s: mgkin brguna utk aku jugak...  T_T

  • Putuskan semua komunikasi dengan bekas anda. Kasar, tapi itu satu-satunya yang terbaik. Anda mungkin merasa seperti anda kehilangan sahabat terbaik yang pernah anda miliki,satu-satunya orang yang benar-benar memahami anda. Mungkin sakit pada awalnya,tetapi akan menjadi lebih baik. Anda tidak boleh menjadi teman apabila anda cuba untuk mendapatkan satu sama lain.
  • Jangan berkaitan sama sekali dengan bekas anda. Anda akan mula brharap utk kembali pada si dia, dan semua akan menjadi sia-sia. Hati akan lebih terluka.
  • Ingat mengapa anda putus, apa yang anda benci tentang dirinya, dan apa yang anda tidak pernah boleh bersepakat. Anda mungkin cenderung untuk mengingati hanya apa yang anda sukai tentang bekas anda, dan kenangan anda bahagia bersama-sama. Jika mendekati anda, berhenti membenarkan, dan sedar bahawa anda dapat mencari seseorang yang mencintai anda dan akan setia.
  • Sedarilah bahawa hanya kerana hubungan ini berakhir, itu tidak bermakna bahawa anda tidak akan pernah menemukan cinta lagi. Tanyakan teman anda, orang tua anda,bagaimana mereka melupakan cinta pertama mereka. Banyak orang akan ingat betapa sukarnya untuk menamatkan nya, tetapi juga akan mengakui bahawa mereka telah menemui cinta yang lebih bagus dalam hidup mereka.


tp ni yg brlaku kt aku.. T_T

Friday, January 14, 2011

Hopeless Love

I still don’t understand love
So I can’t get any closer
But why does my foolish heart keep pounding?
I’m haunted by you again and again
I just can’t get away
This hopeless love
Hurts my heart so much
Going from day to night
You’re all I think about
Being so pitiful and silly
What should I do?
The heart follows love
What am I going to do?
This hopeless love
Hurts my heart so much
Going from day to night
You’re all I think about
Being so pitiful and silly
What should I do?
The day when my pain fades away
Will that day ever come?
Being so pitiful and silly
What can I do after all?
The moonlight is so beautiful
I just can’t get away
Let me lie down by your side for a moment
A moment, just a moment

Drama KOREA

cuti ni mmg boring klu xde drama korea..
hehehe...
nsib baik kakak aku bg drama korea...
blh la tgk....
xde la boring..
coz lappy aku kn masuk kedai..
adeh...
so..
ni la darama yg aku tgk...
MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO
&
PLAYFUL KISS
drama ni mmg bst la!!
so..
korg pn di galakkn tgk...
hehehe..



MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO





PLAYFUL KISS



Thursday, January 13, 2011

Laptop Masuk Kedai

wah!!
lama gile kot aku update blog...
semua ni gara2 laptop aku masuk kedai (Highpoint)...
uh....
mmg rindu gile la kt laptop aku ni...
last2 siap gak..
tp nsib baik free...
under warranty la katakn...
klu x nk byr mcm ne??
guna bulu kaki aku ni??
huahuahua...
so...
pas ambik je laptop.
trus test..
nsib baik semua ok..
aku cuma tukar thermal dhn screen dia je..
huhu..
hadia utk laptop aku..
cover utk muka dia yg ensem tu..
and key board cover...
love it!!!

Sunday, January 2, 2011

EXAM WEEK

3hb Jan... kwn2 aku yg stdy kt KLMU dh start exam....


huhu...
ade yg tgh bz mengulang kaji...
ade jugak yg tgh bz dok gan kekasih....
pape pn...
korg kna igt....
exam ni penting tau...
huhu...
sblm exam...
kna la bace nota2 yg penting...
bace doa, selawat bnyk2..


pastu tido kena la cukup....
jgn tido lewat sgt...
tkut nti time exam....
korg gantok lak...


pling penting...
time exam..
korg kna jujur dgn diri sendri...
jgn meniru...


so... 
kepasa semua stdnt KLMU yg akn meduduki peperiksaan...
good luck keyh...
all the bst!!!...

Saturday, January 1, 2011

HAPPY NEW YEAR!!! 1.1.2011!!!


  •  KUCING NAKAL nk mengucapkn SELAMAT TAHUN BARU kepada semua kwn2, blogger, follower and pembace..

  • Skrg ni mmg dh jarang update blog coz internet dh slow... paham2 je la ble guna broadband ni.... huhu..

  • Tahun Bru ni ape azam korg?? hope korg dpt tunaikn ape yg korg dh azam kn ye..

  • and mlm Tahun bru ni.. kt mana korg sambut?? KLCC, PAVILION, DATARAN, i City, dll??? aku sambut kt condo kepong sentral with my frnd.. Anthony Kong and Aswad... walaupn time tu mmg ade org dh rosakkn mood aku.. uh!!

  • Last Word from me.... HOPE TAHUN 2011 ni bnyk benda yg baik2 berlaku.. HAPPY NEW YEAR!!! WELCOME 2011!!!