Sunday, October 30, 2011

White - The Melody of the Curse

Romanizan

Hatatatatat hatatatatat
Hatatatatat hatatatatat

hangsang neomu chagaun nal daehal ttaemyeon
neo neomu tteugeowo neol barabomyeon na
wae yeogi naman honja i eodumsogeseo
hayake nae eolguri jillyeoisseotda neo ttaemune

ajikdo na nal jakkuman pihae neol huimangi eobseo na
hajiman neo neol deo tteugeopge ana na

jeomjeom hayake hayake deo tteugeowo jineun na
jakku hayake hayake nal jiuryeo hajima

tteugeowoseo hatatat hatatat
hatatatatat hatatatatat
hatatatatat hatatatatat

ajikdo na nal jakkuman pihae neol huimangi eobseo na
hajiman neo neol deo tteugeopge ana na

jeomjeom hayake hayake deo tteugeowo jineun na
jakku hayake hayake nal jiuryeo hajima

tteugeowoseo hatatat hatatat
hatatatatat hatatatatat
hatatatatat hatatatatat

ni nungae maedallyeoseo na
babocheoreom ni ipgae maedallyeoseo na

jeomjeom hayake hayake deo tteugeowo jineun na
jakku hayake hayake nal jiuryeo hajima

tteugeowoseo hatatat hatatat
hatatatatat hatatatatat
hatatatatat hatatatatat


English

Hot hot hot hot hot
Hot hot hot hot hot

When you always treat me so cold
You are so hot, you overlook
And why me alone in the dark here.
You are exhausted because my face was white

Still and hope you can't harm me
You hug me, but I hotter than you

White white hot and that is getting better on me
Do not erase me, I keep white white

Hot hot hot hot hot
Hot hot hot hot hot
Hot hot hot hot hot

Still and hope you can't harm me or erase me
You hug me, but I hotter than you

White white hot and that is getting better on me
Do not erase me, I keep white white

Hot hot hot hot hot
Hot hot hot hot hot
Hot hot hot hot hot

Hanging in your eyes and
Hanging in your mouth like an idiot, and

White white hot and that is getting better on me
Do not erase me, I keep white white

Hot hot hot hot hot
Hot hot hot hot hot
Hot hot hot hot hot


Malay

Panas panas panas panas panas
Panas panas panas panas panas

Saat kau selalu memperlakukanku begitu dingin
Kau begitu seksi, Kau mengabaikanku
Dan mengapa aku sendirian dalam gelap di sini.
Kau bosan kerana wajahku yang putih

Masih terus berharap kau tidak akan menyakitiku atau menghapuskan ku
Kau memelukku, tapi aku lebih panas dari dirimu

Putih putih menjadi panas dan terasa semakin bagus pada diriku
Jangan menghapuskan ku, aku ingin tetap putih putih

Panas panas panas panas panas
Panas panas panas panas panas
Panas panas panas panas panas

Masih terus berharap kau tidak akan menyakitiku
Kau memelukku, tapi aku lebih panas dari dirimu

Putih putih menjadi panas dan terasa semakin bagus pada diriku
Jangan menghapukan ku, aku ingin tetap putih putih

Panas panas panas panas panas
Panas panas panas panas panas
Panas panas panas panas panas

Bergantung di matamu dan
Bergantung di mulutmu seperti orang bodoh, dan

Putih putih menjadi panas dan terasa semakin bagus pada diriku
Jangan menghapuskan ku, aku ingin tetap putih putih

Panas panas panas panas panas
Panas panas panas panas panas
Panas panas panas panas panas

JgN jD BongKak

kita selalu dipesan supaya jgn ada perasaan sombong, riak dan bongkak..
so..
ni la ape yg jadi kt kumpulan penyokong bola sepak Terengganu.
pic ni apiz ambik dri blog missyaniabdullah.blogspot.com
mcm korg tgk kt kain rentang penyokong Terengganu tu..
dia ckp..

Kelantan telah dikafankan,
Selangor dah dikebumikan,
Negeri 9 bakal jadi arwah....

tpsayang nye ape yg jadi mlm ni..
Negeri 9 menag 2 - 1..
so..
sape yg jadi arwah??
Negeri 9 atau Terengganu?
hahaha..
korg fikir2 la sendri ye~

p/s: klu apiz ade kt stu.. mmg apiz nk gelak abis2 kt org yg wat kain rentang tu...
hahahahahaha...

-MOViE TiME- [Con.]

malam ni apiz nk sambung skit sal post apiz yg sblm ni..
apiz ade satu movie yg apiz nk korg tgk..
haha..
bkn ape..
movie ni mmg bst..

Lud See Lud [THAI]
cerita ni dia agak seram skit r.. and ngeri.. dlm 1 movie ada 4 cerita yg brbeza kira mcm ala2 ctr seram tahi yg PHOBIA tu la...
korg nk tau seba sdikit sal movie ni?? jom apiz ceritakn..

1) mula2 dia pahal kumpulan remaja ni yg sebok dok brbincang sal pemanasan global. then diorg tukar topic sal virus dri sbuah website. apiz pn susah nk terang kn.. but yg pasti.. semua org yg ada kt stu mati disebabkn virus (bunyi) yg dihasilkn oleh gelombang telefon dri pada salah seorg kazen remaja td. yg pling bongok nye. kazen dia menari2 ballet sambik menunjukkn hp dia yg menghasilkn gelombang bunyik.

2) kisah yg kedua lak pasal lelaki tu baru naik pangkat jd manager. but ade staf kt dlm office tu xske kt dia. sbab nye lelaki tu rampas teman wanita dia. then teman wanita dia bunuh diri disebabkn trtekan dgn sikap lelaki tu yg lebih pentingkan kerja. lelaki tu lak nk blikn hadiah utk smua staf2 dia.. masa dia tgh jln2 nk cri hadiah, dia trjumpa satu kdai yg trtulis "Hadiah utk org yg kita tak suka" so dia pn masuk and tgk2 brg kt dlm tu. then pemilik kdai tu jmpa dia. bg tau dia ada org dh blikn 6 hadiah utk bg kt dia. brg2 trsebut adalah.
1) lampu signal kereta (klu kita nk belok kanan tplampu tu tunjuk kereta kita nk belok kiri)
2) i Pad (klu kita pegang scren dia, kita akn mati)
3) minyak wangi (lebah akan dtg dekat kita)
4) payung (payung tu akn kna sambar dgn petir)
5) jam tgn (ia akn melekat kuat dkt besi)
6) kasut (tapak dia akn melekat kuat dkt besi)
tujuan dia bg kt lelaki tu sbab nk lelaki tu melutut dkt kaki dia.

3) yg ni dia pasal kumpulan perompak yg telah membunuh wanita mengandung. masa sia nk rompak kali ke-2, masa tu dia nk balik rumah tapi ada polis wat sekatan. then diorg trpaksa sembunyik kt bgunan trbiar. tapi tah mcm ne rupe nye kwn dia ada muslihat lain. kwn dia awal2 lg dh bwk adk dia pg kt bgunan tu then mnyamar jadi hantu utk takut2 kn kwn dia tu.

4) apiz pling ske dgn kesah yg keempat sbabmmg lawak gila la.. dia pasal amanah arwah datuk dia yg mintak supaya klu dia dah mati, jgn bakar or kuburkn. tapi kna jaga jasad dia. ahli kluar tu dh upah bnyk org utk jaga. tapi semua brtahan 1 hari je. sbab nmpk jasad datuk tu brgerak. so dia pngil la cucu2 dia tu utk dtg and jaga jasad datuk mereka. cucu A seorg wanita yg bz dgn kerja smpai xde masa nk cari teman hidup. cucu B lak seorg homo yg brjaya dlm dunia perbiagaan. cucu C seorg doktor yg pentingkn diri sendri (tak hairan la diaorg pgl lelaki tu asshole). cucu D lak seorg yg gila sex??, asik fikirkn sex and tgk porn. cucu E lak budak perempuan yg bz dgn BBM. nk dipendikkn cerita. masa cucu E nk masuk bilik pas dia buang air, dia perasan yg jasad datuk dia dh xde. sebab dia trlalu takut then dia trgelincir kemudian trduduk ats jasad datuk dia yg kt ats kerusi (datuk dia dh pnat brdikirokt??). semua org trdgr jeritan si cucu E and dtg kt stu. kemudian cucu A, B, C. and D kna alihkn jasad datuk dia ke ats katil smula, but si cucu C tu trus beredar. tgl la cucu A,B and D. masa diorg tgh bwk jasad datuk dia. tbe2 diorg trdengar bunyik pelik yg menakutkn. cucu B td mmg dh takut sgt trus lepaskn jasad datuk dia and trjeri2, naik ats kerusi menari2 sbab dh takut sgt. tp rupe2 nye bunyik td tu dri rington hp cucu D. pas diorg dh letak jasad datuk diaorg tu. cucu D ni masuk bilik and pg tgk porn (pakai earphone)then masturbate (lucah gila, tp dak tu mmg cute :p).. masa dia nk ambik tisu (dh puas ar tuh) dia pg tgk kt sblh dia, jasad datuk dia tgh brdiri!!! dia yg dh trkejut sgt.. trtarik baju dtauk dia then dia and datuk dia trjatuh ats katil sambil wayar earphone dia trcbut. yg cucu A,B, and C dh brdiri kt luar bilik sbab trdgar jeritan cucu C td, tapi tbe2 trdgr lak bunyik suara org tgh beromen. teh diorg bkak pintu guna kunci pendua and nmpk cucu C t dh sebaruh bogel pakai baju je and kpla datuk dia lak kt anu dia pastu korg paham2 la~

so..
apiz nk ckp cerita ni mmg bst..
now apiz tgh download 2 lg cerita baru..
Another Gantz - Director's Cut Edition [JAP]
yg ni adalah filem Gantz yg pertama gak, tp dri pandangn yg brbeza. diorg ckp yg ni lg bst dri filem asl Gantz yg kuar kt pawagam tu.

My Girlfriend is an Agent [KOR]
yg ni klu korg tgk tajuk je pun korg dh taukn.. tp ape yg apiz blh ckp filem ni mmg lawak.


Saturday, October 29, 2011

-MOViE TiME-

ASUS N43
hurm..
hari ni 29 oktober..
laptop apiz still xsiap2..
status dia still -Waiting-[WB1] Wait for Material/Spare Parts...
klu cll hotline dia.. jawapan dia still sama..
tgu LCD tu sampai dri Taiwan..
huh!
pape pn..sepanjang apiz cuti ni..
apiz bnyk gila tgk Movie...
korg nk tau movie ape yg apiz tgk??
huhu..
dlm bnyk2 movie yg apiz dh tgk..
movie ni yg apiz rasa yg trbaik..

REAL STEEL
Movie ni apiz tgk kt GSC IOI MALL...
First time dtg kt IOI MALL..
huhu..
ade org nk bwk..
pastu makan mahal2 lak tu..
ngeee~
papepn.. filem ni mmg bst.. dia pasal prtandingan robot vs robot.. robot yg kuat dikira pemenang la..
apiz ske tgk bdak lelaki tu.. comel.. haha.. pape pn, masa apiz tgk movie ni.. ada la gangguan skit dri org2 yg xbrtanggung jawab.. dia igt, dia sorg je yg bli tiket tu??.. tau la klu bayar guna Alliance Bank Card dpt free 1 tiket.. but org lain pn nk tgk movie tu gak!
1) dak india kt sblh aku.. dh la badan kau besar! pastu kau asik2 pusing kt kwn kau.. bkn pusing kpla je.. dgn badan2 kau skali.. abis brgegar kerusi ni tau x! then org tgk movie.. kau sebok brborak dri awal cerita sampai abis! aku rasa mcm nk bg je dia makan selipar aku ni.. tension!.. klu nk sgt borak2 sambil tgk movie.. g bli crita 7AMM tu!
2) sape tah yg dtg bwk 2 org anak kecik dgn org gaji dia.. pastu anak2 dia sebok main kejar2 kt depan tu. yg org gaji dia brdiri kt tepi prhatikan anak2 majikan dia.. Wei! org dtg nk tg movie.. bkn nk tgk anak kau g lari2 kt depan tu and buat bising.. xde otak nye org!

Then ni pulak movie yg pling seram.
White - The Melody of the Curse [KOR]
  filem ni xde kt wayang apiz rasa..
apiz download je..
movia ni pasal group K-pop (Girl) yg bru nk popular dgn tajuk lagu "WHITE".. tapi rupe2 nye ade kesah ngeri disebalik lagu ni.. studio yg diorg baru pindah tu dulu pernah trbakar dan telah mengorbankn byk orang trmnasuk Group K-pop (Girl). lagu white tu rupe2 nye asal dia group tu yg pnya. tp sebab semua ahli dia dh mati. lagu tu xditerbitkn dan lenyap mcm tu je.. sampai la ada salah seorg ahli group baru tu jmpa video tape yg ade rakaman video tu.
klu korg nk tau lebih lanjut..
korg blh la download sendri...
hehe..
klu korg nk tau.. apiz tgk movie ni sorg2 je kt TV besar.. mmg bst! but apiz tgk samapai nk abis je.. kiranye dlm lg 30minit nk abis, apiz stop and trus tutup tv.. sebab seram sgt! haha.. xsgup nk trus tgk mlm2 buta mcm ni.. then nk tido.. dh la bilik apiz je yg ada kt bwh ni.. sorg2 je.. apiz pn g la bwk kucing gemok apizmasuk bilik.. teman apiz tido.. hahaha!!.. esok pagi.. baru sambung tgk movie tu... :p

Now jom tgk movie ape lg yg apiz dh tgk and msh blm tgk (tp dh download)..
Paradise Kiss [JAP]
cerita ni pasal bidang Fashion and Modeling.. bst gak la.. cuma jln cerita dia yg agak slow.. but.. pakaian dia mmg bst!

Gantz - Perfect Answer [JAP]
Ni adalah sambungan movie Gantz yg prtama dan juga Ending kpda filem Gantz.. movie dia kali ni lebih hebat dan menarik dgn aksi2 yg lebih POWER.. terutama masa diorg brlawan kt dlm kereta api..


Koukou Debut [JAP]
Filem komedi dri Jepun ni mmg bst.. penuh dgn aksi lawak yg myb korg ckp lawak bodoh.. but apiz prcaya. korg msti trgelak pnya lah..

Little Black Dress [KOR]
dulu apiz ade jmpa DVD dia masa kt Times Square.. tp xtau nk bli ke x.. but now apiz dh download.. jimat duit~.. Movie ni jugak dlm genre komedi. dia pasl 4 org sahabat baik yg brmacam2 ragam.. klu korg nk tau mcm ne diorg masa mula2 brjumpa dulu.. diorg ni masuk kolej yg sama.. masa first day kt kolej.. mcm biasa la ada orentasi, diorg kna duduk dlm dewan yg kerusi dia dh ditulis nama masing2.. then kebetulan diorg duduk sebelahmenyebelah dan yg pling lawak.. diorg pakai black dress yg sama!!!

Sector 7 [KOR]
Filem ni diapasal Monster yg wujud kt dlm planta minyak.. filem ni ok gak la.. tp yg menghidup kn filem ni adalah lakonan gurl tu.. dri segi grafic dia.. ada part2 yg xnmpk real sgt.. boleh kata grafic filem GANTZ lebih hebat..

Bini-Biniku Ganster
movie ni kira ok jela.. xde la bst sgt pn.. but myb filem Melayu yg boleh dikatakn bst.. tajuk dia pn msti korg mcm pnh dgr kn dri filem2 luar...

Hantu Bonceng
UH! masa apiz tgk cerita ni.. ada 2 bnda yg trlintas dlm otak apiz...
1) BOSAN
2) Cerita dia sal ape sbnar nye?
Filem ni mmg dh mencetuskn kontroversi.. bkn yg baik.. tp yg tak baik.. cerita dia nk kata lawak.. lawak bodoh yg kdg2 xkelakar pn.. seram yg xseram lansung! cerita Korea "WHITE" tu lagi seram!

Nasi Lemak 2.0
apiz pn xtau ape motif 2.0 tu.. dri perhimpunan bersih 2.0 tu ke?? apiz tau Namewee ni Anti Kerajaan dan Penghina Negara kita (Hina Lagu Kebangsaan NEGARAKU).. mula2 tgk pn.. Filem ni ade unsur2 perkauman skit..and filem ni.. xbst mana pn...

Ni pulak Filem2 yg apiz dh download tetapi masih blm tgk lagi..

Raya Tak Jadi


The Cat [KOR]

Lud See Lud [THAI]
 
ada 1 lg filem "LIBAS"..
apiz dh ada..
tp xde rasa nk tgk pn..
coz tgk mcm xmenarik pn..
eklan dia pn tgk xbst je..
sampai sini je la post apiz..
apiz blh ckp..
filem2 luar lebih menarik dan hebat dri filem tempatan..
dan apiz masih lagi tgh mendownload movie2..
thnks to someone yg dh bg premium akaun and internet downloader..
hehe...
(^o^)V


Wednesday, October 26, 2011

COMPLAIN

 adakah masalah laptop apiz akan selesai??
hurm..
harap2 selesai la...
dh penat apiz nk jejakkn kaki kt asus service center tu...
baru2 ni apiz ade cll Asus Service Manager..
ckp sndri dgn manager diorg...
then manager dia ckp dia akn trus siasat hal ni and rujuk kt engineer dia..
dia ckp engineer dia akn cll apiz..
klu x cll..
apiz blh cll dia sndri...
so..
tgu pnya tgu..
smapi kol 6 ptg..
xde sebarang panggilan..
apiz pn cll manager dia smla...
tp xdijawab..
xpe la.. myb dia bz kot?
brape minit pastu...
dia cll apiz...
dia ckp..
dia dh suruh engineer dia g tukar LCD tu..
tp kna tgu skit..
sbab xde stock..
fuh...
lega hati apiz..
tu la korg...
aku dh ckp awal2...
g tukar...
korg xnk gak tukar..
xabis2 ckp sal asus nye warranty cuma blh wat klu titik lebih dri 3..
masalah nye kau bg costumer LCD yg xelok..
pastu ble costumer suruh tukar blik..
korg xnk..
igt aku ni bodoh sgt??..
papepn pn..
b4 ni apiz ade wat aduan kt web asus sndri..
dan ke esokkn hari nye pas apiz cll manager tu..
apiz dpt email dri asus...

Dear Hafiz,

Good day. We are very sorry and apologize for all inconvenience caused regarding for the issue problem as you're facing and late to reply.

Since we have checking with your notebook already, follow by the latest record MYA__A____, our engineer has been order the LCD for you and will change the LCD for you, currently status situation we are waiting the LCD screen Panel arrive, we are very sorry for the waitting and we will done for the repair as fast as possible.

Should you have any enquiries, please do not hesitate to contact me.
I will help to find the better solution and solve the problem issue to you as fast as possible.
Thank you!

Thank you.
Grateful and thankful for your help!
Warmest Regards,
Johnson Wong
 huhuhu...
mmg la engineer tu dh order LCD tu..
sbab apiz dh cll manager dia..
tp ble apiz tgk alamat email dia tu..
xxxxxx@asus.com.tw
erk!!
asus Taiwan yg replay rupe nye..
klu korg nk tau..
HQ Asus adalah kt Taiwan..
coz asus Malaysia nye email mcm ni..
xxxxxx@asusmy.com.my
uh..
pape pn..
harap2 xde masalah lagi pasni..
so..
ape kata kita tgk ape yg brlaku sbnr nye kt laptop apiz ni??
gambar2 trsebut hanyalah sebagai rujukan.

27 Sep 2011~
atas sebab2 yg brlaku, laptop apiz xdpt nk dihidupkn..
jd apiz antr service.
problem :
-cannot power ON (AC and Battery)
-have white line on LCD after close the back light for a few hour (but when open programe or tab, the line will gone.)

solution:
-change motherboard
-change LCD
-format Windows 7

5 Oct 2011~
masa apiz nk amik laptop apiz..
apiz cek dulu bahagian2 yg dia bukak...
apiz dapati cangkuk pada cover LCD dh patah..
problem:
-Customer was here for collection but found out the hock in top left side cover is broken because of technicion's mistake. Fix the problem for free.

solution:
-change the LCD cover

10 Oct 2011~
masa apiz ambik laptop apiz..
apiz tgk dia dh tukar LCD cover..
so apiz trus bwk pg kluar and lepak kt McD kejap utk tgk ape yg dia buat kot2 ade maalsh lain..
masa apiz tgh on9.
apiz perasan ade problem bru..
problem:
-got dot on the screen
-keyboard problem (P is not working)

solution:
-change keyboard

12 Oct 2011~
masa apiz nk ambik..
apiz trkejut gak..
dia cuma tukar keyboard je..
LCD lak xwat pape..
still ade titik putih..
so wat la report skali lagi..
tapi di tambah dgn problem baru yg prnah brlaku sebelum laptop apiz wat hal..
problem:
-LCD has a very small dot.
-Blue Screen Problem. (sebenar nye apiz just suruh cek je, kot2 tu masalah windows)
-Right side speaker is noisy. (ni pn apiz just suruh cek je, sbab kadang2 dia ade mcm bising skit.. tp ble dh restart windows. dia ok lak.. so xtau audio card tu problem or windows problem, or audio software problem, or speaker tu yg problem??)

solution:
-change HDD (Blue Screen Problem) [order from overseas]

-change speaker (Bang & Olufsen) [order from overseas]
-change LCD (ni yg pling apiz geram skali. diorg xnk tukar. cll asus hotline pn ckp sal warranty je. last2 apiz cll Asus Malaysia then diorg suruh wat email complain kt department and manager diorg. pastu diorg bg lak no HP Asus Service Manager, coz dia ckp org ni blih tolong apiz. yup.. org ni la yg suruh engineer asus tu g tukar LCD apiz dgn yg baru.)

so..
apiz harap2 nti dh siap semua ni..
xde masalah lain lg..
dh penat apiz nk g Asus Royal Club tu..
duit pn bnyk abis..
huh!...

pape pn..
apiz nk ucapkan terimakasih bnyk2 kt diorg ni..
sbab dh tolong apiz..
Izzuan - thnks sbab rajin tolong cekkn status notebook aku (online).
Faiz - thnks sbab bg pendapat kt aku and dgr masalah aku.
Manager - thnks sbab selesaikn masalah LCD aku tu.

and thnks jugak kepada semua yg dh tolong apiz!!! \(^o^)/

 rindu tol kt sweetheart apiz ni...
hehe..

P/S: ade gurl ni bg pic lelaki ni kt apiz..
huhu.. pic sape ye? dan ape kesah yg brlaku sbnr nye??
hahaha.... xnk bg tau korg!
(disebab kn apiz xdpt transfer pic tu dri hp ke pc dan try cri kt intrnet pn xdpt [kt mana tah minah tu dpt pic tu pn apiz xtau.. hahaha].. so apiz gantikn dgn pic yg lain but still the same guy.)


sape kah dia??
yea!!
dia la ahli kumpulan B2ST! Yoseob~
apiz pn dh mula ske lagu2 diorg..
sedap!
jom tgk video ni...
Yoseob nmpk sgt comel!
terutama masa dia tgk patung yg pakai baju dalam tu..
hahah!
(khas for that gurl... hehe... xnk bg tau nama dia... ngeee~)


Monday, October 24, 2011

CHINA

apiz pn xtau ape nk ckp dgn org zaman sekarang...
Tidak berperikemanusiaan?
Pentingkan Diri Sendiri??
korg mesti tau kn sal kes budak yg dilanggar kemudian tidak dipedulikn oleh orang yg lalu lalang kt stu??
YA! ia brlaku di Cina..
uh..
asl terok sgt???
mata tu sepet sgt sampai xnampak budak tu dh kna langgar??
korg tgk la sndri video tu ye...

Cerita Hantu

malam2 mcm ni msti best tgk cerita hantu kn??
apiz mmg ske la..
tp klu sorg2 tu xbrani la pulak..
huhuhu..
bru2 ni apiz ade trjmpa web sal komik kt korea..
dan dh semesti nye ade komik hantu~
apiz pn trkejut gak masa bacr tu..
hahaha..
seram~
klu korg brani..
cbe la bce..

Komik Seram Korea

Sunday, October 23, 2011

APAKAH????

sepanjamg bulan ni..
mcm2 dh brlaku...
dri yg menyakitkan hati..
stress..
sampai yg lawak..
hahaha..
ye la..
dri masalah laptop...
peribadi..
dan kolej..
sal laptop..
apiz xpyh nk cerita la..
korg pn blh tgk post2 yg sebelum ni..
tp klu kt kolej???
hehe..
bru2 ni staf kolej apiz cll..
nama dia Ms. N..
dia cll sbab bk bg tau yg apiz kna ambik claz English...
tp bru2 ni..
tbe2 apiz dpt tau dia dh brhenti kerja!!!!!
OMG!
xske nye!
hurm..
pastu apiz ade hal skit dgn Ms. Z...
korg nk tau x?
dia cll apiz kt dlm claz..
bg salam pn xde..
trus ckp..
"Ha! wat pe tu?? korek idung dlm claz ea??.. eee..."
then apiz tnya la sape ni???
dia pn ckp "ni peminat no.1 awak la... xkn xtau?? haha"
pastu bru dia ckp yg dia tu Ms. Z..
igt kn sape la...
pastu apiz masuk dlm claz dak2 junior...
ade dak melayu tu..
igt apiz ni cina???
haha..
masa apiz jln2 kt KL pn..
ade la org2 cina yg suruh kita derma la, koyakkn kad..
jmpa2 apiz...
trus ckp cina...
cina sgt ke muka aku ni???



ade mcm cina ke???
samapai org cina ckp apiz cina?
yg melayu pn ckp apiz cina??
hahaha...
bst gak dpt menyamar ni kn??
hurm..
then apiz agak stress skit la sal masalh peribadi ni...
nk kata mcm ne ye...
apiz pn xde hati dh nk tgur dia or nk brbaik dgn dia..
but ble hri2 otak ni asik trfikir sal dia..
smpai mimpi pn dia muncul..
mmg dh cukup wat apiz rimas..
hurm..
tension tol...
klu blh nk delete je semua data sal dia tu..
so..
td apiz bru je block dia dri fb...
delete link dia kt dlm blog apiz...
and unfollow blog dia..
kira nye..
apiz xnk ckp pape dh sal dia..
IT'S OVER...
haha....
huh....
pastu td ade la gurl cll apiz..
ckppn xjelas..
apiz mmg xpaham..
pelat!
pastu tnya apiz nk xkawin dgn dia????
erk...
apiz salah dngar ke??
masalah nye mcm ne dia dpt no apiz???
uh..
bahaya la...
xpnh apiz ade peminat mcm ni..
ekekeke..
last skali apiz nk ckp..
now mmg apiz dh minat dgn group KPOP..
terutama B2AST!!
haha..
lagu2 dia mmg sedap!
Yoseob lak cute!
ngeee~
teringat dak claz bru apiz yg sorg tu..
ade muke korea tu..
huhu..
pape pn..
jom layan lagu B2ST ni!
tp yg ni japanese version nye..
layan~

ASUS MALAYSIA

jarang apiz dpt update blog skrg ni..
mmg bnyk cerita apiz nk kongsi dgn korg...
hurm..
tp nk wat mcm ne..
laptop apiz still xok sejak hantar kt ASUS ROYAL CLUB yg terok tu...
apiz bkn nk ckp ape la...
korg bayang kn..
spatut nye b4 diorg letak LCD yg bru kt notebook customer diorg..
diorg kna la cek dulu yg LCD bru tu bebas dri segala masalah..
ni x...
LCD bru tu ade bright spot..
ble apiz suruh diorg tukar..
diorg cuma ckp..
kurang dri 3 titik..
xblh tukar...
but now salah sape?
apiz ade technician diorg yg bodoh pasang LCD bru tu xcek dulu??
klu korg nk tau je...
apiz dh ade 4 service form...
dh tukar motherboard, LCD, LCD cover, keyboard, HDD and speaker..
mula2 yg rosak motherboard gan LCD je..
tp yg buat keje tutgn mcm ape je...
abis bnda2 lain pn jadi rosak...
xrti wat keje ke???
apiz mmg dh geram gile...
cll HOTLINE number diorg pn cam sial je..
susah sgt...
apiz cll ASUS MALAYSIA terus...
and gurl yg jawap tu bg apiz 3 email..
utuk departmen asus yg uruskn kes brkaitan mcm ni..
and utk Manager Asus Malaysia..
tp apiz wat gak report kt NCCC (Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional)..
nk sgt main2 dgn apiz kn??
huh!
klu ASUS ckp dia lg bagus dri ACER...
apiz rasa ACER lg bagus dri ASUS...
baik g buang je No.1 In Quality ans Service tu...
terok sgt2!!!

tgk la.. 4 service form..

Saturday, October 8, 2011

MY StoRy~

argh!!
apiz mmg dh lama xon9...
bkn sebab ape..
coz trlalu bz....
tp sebab utama apiz xdpt on9 adalah sbab..
my baby masuk hospital!!!
haha..
maksud apiz..
laptop apiz masuk kedai...
apiz antr kt ASUS ROYAL CLUB...
klu korg nk tau..
apiz ni VIP member diorg...
mula2 tu apiz memperdajalkn laptop tu..
sampai xblh hidup dh!
so trpaksa la antr service (underwarranty)..
diorg g tukar Motherboard dia..
and LCD..
but..
masa apiz nk ambik..
apiz perasan cover kt LCD tu blh trbkak skit..
ble tgk2..
rupe2 nye pin dia dh patah!!!
so..
manager kt stu dgn rasa brtanggung jawab...
dia wat report baru...
dia tulis..
"Customer was here for collection but found out the hock in top left LCD cover is broken because of tecnision mistake. Fix the problem for free."
apiz tnya diaorg...
mcm ne diaorg fix problem tu?
diorg ckp..
pihak ASUS akn gantikan dgn cover yg baru....
erk...
harap2 mcm tu la...
jadi xsempat la apiz nk meneroka Windows 8 ni lebih mendalam..
hope diorg cepat siapkn bnda ni..
well..
sepanjang apiz senyap je xdpt on9..
mcm2 dh apiz buat..
beli komik smpai 20 buah buku!
beli sliper baru~
jalan2 kt pavilion smpai lewat mlm...
menjalang kt bukit bintang...
keluar masuk Pusat Perubatan University Malaya (PPUM)..
selasa ni kena pg PPUM lg..
utk ambik result keputusan pemeriksaan kesihatan..
huhu...
yg xblh blah...
kna bgun pagi2 utk makan ubat...
bayang kn..
1 hari 4x makan ubat!
uh!
pape pn..
next time apiz akn update lbih lanjut...
and ade la pic2 skit~
skrg jom kita tgk video nih...
mcm ni la laptop apiz tu~
hehehe