Sunday, October 30, 2011

-MOViE TiME- [Con.]

malam ni apiz nk sambung skit sal post apiz yg sblm ni..
apiz ade satu movie yg apiz nk korg tgk..
haha..
bkn ape..
movie ni mmg bst..

Lud See Lud [THAI]
cerita ni dia agak seram skit r.. and ngeri.. dlm 1 movie ada 4 cerita yg brbeza kira mcm ala2 ctr seram tahi yg PHOBIA tu la...
korg nk tau seba sdikit sal movie ni?? jom apiz ceritakn..

1) mula2 dia pahal kumpulan remaja ni yg sebok dok brbincang sal pemanasan global. then diorg tukar topic sal virus dri sbuah website. apiz pn susah nk terang kn.. but yg pasti.. semua org yg ada kt stu mati disebabkn virus (bunyi) yg dihasilkn oleh gelombang telefon dri pada salah seorg kazen remaja td. yg pling bongok nye. kazen dia menari2 ballet sambik menunjukkn hp dia yg menghasilkn gelombang bunyik.

2) kisah yg kedua lak pasal lelaki tu baru naik pangkat jd manager. but ade staf kt dlm office tu xske kt dia. sbab nye lelaki tu rampas teman wanita dia. then teman wanita dia bunuh diri disebabkn trtekan dgn sikap lelaki tu yg lebih pentingkan kerja. lelaki tu lak nk blikn hadiah utk smua staf2 dia.. masa dia tgh jln2 nk cri hadiah, dia trjumpa satu kdai yg trtulis "Hadiah utk org yg kita tak suka" so dia pn masuk and tgk2 brg kt dlm tu. then pemilik kdai tu jmpa dia. bg tau dia ada org dh blikn 6 hadiah utk bg kt dia. brg2 trsebut adalah.
1) lampu signal kereta (klu kita nk belok kanan tplampu tu tunjuk kereta kita nk belok kiri)
2) i Pad (klu kita pegang scren dia, kita akn mati)
3) minyak wangi (lebah akan dtg dekat kita)
4) payung (payung tu akn kna sambar dgn petir)
5) jam tgn (ia akn melekat kuat dkt besi)
6) kasut (tapak dia akn melekat kuat dkt besi)
tujuan dia bg kt lelaki tu sbab nk lelaki tu melutut dkt kaki dia.

3) yg ni dia pasal kumpulan perompak yg telah membunuh wanita mengandung. masa sia nk rompak kali ke-2, masa tu dia nk balik rumah tapi ada polis wat sekatan. then diorg trpaksa sembunyik kt bgunan trbiar. tapi tah mcm ne rupe nye kwn dia ada muslihat lain. kwn dia awal2 lg dh bwk adk dia pg kt bgunan tu then mnyamar jadi hantu utk takut2 kn kwn dia tu.

4) apiz pling ske dgn kesah yg keempat sbabmmg lawak gila la.. dia pasal amanah arwah datuk dia yg mintak supaya klu dia dah mati, jgn bakar or kuburkn. tapi kna jaga jasad dia. ahli kluar tu dh upah bnyk org utk jaga. tapi semua brtahan 1 hari je. sbab nmpk jasad datuk tu brgerak. so dia pngil la cucu2 dia tu utk dtg and jaga jasad datuk mereka. cucu A seorg wanita yg bz dgn kerja smpai xde masa nk cari teman hidup. cucu B lak seorg homo yg brjaya dlm dunia perbiagaan. cucu C seorg doktor yg pentingkn diri sendri (tak hairan la diaorg pgl lelaki tu asshole). cucu D lak seorg yg gila sex??, asik fikirkn sex and tgk porn. cucu E lak budak perempuan yg bz dgn BBM. nk dipendikkn cerita. masa cucu E nk masuk bilik pas dia buang air, dia perasan yg jasad datuk dia dh xde. sebab dia trlalu takut then dia trgelincir kemudian trduduk ats jasad datuk dia yg kt ats kerusi (datuk dia dh pnat brdikirokt??). semua org trdgr jeritan si cucu E and dtg kt stu. kemudian cucu A, B, C. and D kna alihkn jasad datuk dia ke ats katil smula, but si cucu C tu trus beredar. tgl la cucu A,B and D. masa diorg tgh bwk jasad datuk dia. tbe2 diorg trdengar bunyik pelik yg menakutkn. cucu B td mmg dh takut sgt trus lepaskn jasad datuk dia and trjeri2, naik ats kerusi menari2 sbab dh takut sgt. tp rupe2 nye bunyik td tu dri rington hp cucu D. pas diorg dh letak jasad datuk diaorg tu. cucu D ni masuk bilik and pg tgk porn (pakai earphone)then masturbate (lucah gila, tp dak tu mmg cute :p).. masa dia nk ambik tisu (dh puas ar tuh) dia pg tgk kt sblh dia, jasad datuk dia tgh brdiri!!! dia yg dh trkejut sgt.. trtarik baju dtauk dia then dia and datuk dia trjatuh ats katil sambil wayar earphone dia trcbut. yg cucu A,B, and C dh brdiri kt luar bilik sbab trdgar jeritan cucu C td, tapi tbe2 trdgr lak bunyik suara org tgh beromen. teh diorg bkak pintu guna kunci pendua and nmpk cucu C t dh sebaruh bogel pakai baju je and kpla datuk dia lak kt anu dia pastu korg paham2 la~

so..
apiz nk ckp cerita ni mmg bst..
now apiz tgh download 2 lg cerita baru..
Another Gantz - Director's Cut Edition [JAP]
yg ni adalah filem Gantz yg pertama gak, tp dri pandangn yg brbeza. diorg ckp yg ni lg bst dri filem asl Gantz yg kuar kt pawagam tu.

My Girlfriend is an Agent [KOR]
yg ni klu korg tgk tajuk je pun korg dh taukn.. tp ape yg apiz blh ckp filem ni mmg lawak.


No comments:

Post a Comment